15 Eylül 2007 Cumartesi

PDA-Gaziantep - II. Dönem Tohum Pembelerim...











Merhaba...

Temmuz ayında tohumlar çimlendikten ve fidelikteki fotoğraflarından sonra sizlere yeni fotoğraflar gönderemedim ve gelişmelerden sizleri haberdar edemedim. Malum yaz tatili araya girdiği için uzunca bir süre pembelerimden de ayrı kalmak zorunda kaldım. Fidelerim yaklaşık 15 gün hiç su veremediğim halde, susuzluğa dayanarak bana kendilerini ispatlamş oldular. Tatile giderken fideleri asıl yerlerine alalı henüz 1 hafta kadar olmuştu. Tatil dönüşü bayağı bir büyüdüklerini gördüm ve kurumadıkları için çok memnun oldum.

Tatilden döneli 10 gün kadar oldu ama fotoğraflarını ancak gönderebiliyorum. Bu 10 gün içinde de tekrar suyu alınca daha bir coşkulu açmaya başladılar. Bu akşamda kontrol sırasında tomurcukları görünce çok memnun oldum. Biraz geç ektiğim için bu sene aslında pek de ümitli değildim ama şu an "acaba domatesleri pembe olarak görmek de mümkün olacak mı?" diye düşünmeye başladım. Tek sorunum domateslerin etrafında uşuşan şimdilik az sayıdaki beyaz sinekler. İlaçlamak için bir türlü müsait olmadım. İnşaAllah pembelere ciddi zararlar vermeden ilaçlar ve sineklerden kurtulurum. Sorun tek pembelerde değil. Diğer çiçeklerde de beyaz sinek ve yaprak bitleri var. Tamamnını ilaçlamadan bir işe yaramayacağı için, uygun bir zaman bulup tamamnını ilaçlamam lazım.

Şimdilik Gaziantep 'ten ve benden bu kadar. Tomurcuklar biraz daha gelişsin, daha net fotoğraflar yollayacağım.

Herkese selamlar...
Gaziantep/Eyüp

3 yorum:

A.T. dedi ki...

Ama "ilaçlama"daki "ilaç" PDA Manifestosu'na uygun olacak değil mi?
Sevgiler
Tansug'lar

Eyüp dedi ki...

ELbette PDA Manifestosuna uygun olacak...

Hiçbir kimyevi ilaç kullanmayı düşünmüyorum. Tamamen organik mücadele yapmayı düşünüyorum. Şu anda sinekler çok aşırı değil. Eğer artış gözlersem hemen ev yapımı tamamen doğal bir ilaçlama yapacağım. Sonuçlarını da buradan duyururum...

Selamlar..
Gaziantep/Eyüp

nalan dedi ki...

ellerinize sağlık.fideler buradan çok sağlıklı görünüyor (tahtaya vurdum 3 kere!) e artık ileri safhaların fotoğraflarını da paylaşırsınız bizimle. orta yerimizden ayrılırız tam olur :)