10 Aralık 2007 Pazartesi

ANKARA PEMBELERİ






Merhabalar,

Benim pembelerim, pembeden çok, kiraz domates durumundalar. Hele yenilerin bu boyuta bile gelmeleri zor görünüyorsa da, Aralık ayının 9'unda böyle bir görüntü (her ne kadar mevsimsel değişiklikler ürkütse de) bana çok sevimli geldi. Aslında kara iklimi taşıyan Ankara gibi bir yerde bütün bitkilerim neredeyse bu durumda; yaseminim bir yandan sürüp bir yandan açıyor, bütün bir yaz hiç açmayan physialis peruviana adlı bir tropik meyve ağacım şimdi çiçeklenip bir yandan da meyveye duruyor, yazın açmamakta direnen sardunyalar çıldırmış durumdalar.
Buradan da özellikle balkon yetiştiriciliğinde benim bulgulayabildiğim:
1- Nemin çok önemli bir etken olduğu,.
2- Çok sıcaklarda, bitkilerin değilse bile saksıların güneşten korunmaları gerektiği,
3- Sulama konusunda kendimizi ve bitkilerimizi rahat bırakmamız gerektiği (ki ben dahil çoğumuz, pembelerimizi aşırı sulamadan kaybettik)
gibi sonuçlar oldu. Deneme ve yanılma yöntemi bana bu kadarını öğretti şükür! Şimdi sabırsızlıkla beklediğim 2008 baharında daha dikkatli bir balkon yetiştiricisi olurum artık.
Sevgiler herkese.
Nevsun ERGÜLEÇ

1 yorum:

İzmir dedi ki...

Merhabalar ;

Belirtmeliyim ki serüveninizi CNN Türk ' te yayınlanan programda izledim ve ilk kez haberim bu şekilde oldu pembe domateslerden.

Gerçekten de çok güzel bir iş yapıyorsunuz.Tebrik ederim umarım herşey gönlünüzce olur.

Bu noktada size bir şey sormak istiyorum.Maalesef ki blogunuzda iletişim bağlantısı bulamadığım için yorumda yazıyorum , kusuruma bakmayın.
Bende pembe domates yetiştirmek istiyorum ve bu ağa katılmak istiyorum.Ancak bu tohumları nasıl edinebilirim hiçbir bilgim yok.Yardımcı olursanız sevinirim.
Posta adresim : ugurakkocc@hotmail.com

Ve son olarak tekrar tebrik ediyorum sizi beni ve benim gibi bür sürü insanı imrendirdiniz.Sağolun , varolun.İzmir ' de ağınızla ilgili yapılması gereken herhangi bir şey olursa da başım sütüne yerine getiririm , çekinmeden temasa geçebilirsiniz.

Saygılar...
Uğur AKKOÇ